Menu

Get Socialize

Ruski stručnjaci dezinfikovali Bolnicu i Dom zdravlja Gradiška

14.04.2020 492 8 Nema komentara

Description

Pripadnici epidemiološkog odreda ruske vojske dezinfikovali su određene prostorije Doma zdravlja i Bolnice Gradiška.Prethodno je ove zdravstvene ustanove obišao ruski tim medicinskih stručnjaka koji su na osnovu detaljne analize ocijenili koji će prostor dezinfikovati. 

„Dogovorili smo da se danas 70 procentnim alkoholom dezinfikuje prostor Higijensko epidemiološke službe, Službe hitne pomoći, respiratorne i izolacione ambulante i dvorište koje se dezinfikuje hlorom, ako dozvole vremenski uslovi” kaže dr Vesna Gluvić Čelić, direktor Doma zdravlja Gradiška.

„Virus opstaje jako dugo i u spoljnom prostoru i ova dezinfekcija će značajno doprinijeti smanjenju širenja,  jer ruski tim raspolaže boljom opremom za dezinfekciju” rekla je dr Slađana Tepavac, načelnik Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška.

 Tim koji je nedavno posjetio Bolnicu i Dom zdravlja činili su epidemiolozi, anesteziolozi, infektolozi. Oni su nakon obilaska bili zadovoljni organizacijom rada ovih ustanova kao i trenutnom epidemiološkom situacijom na području Gradiške, rekli su predstavnici Doma zdravlja.

Rad zdravstvenih ustanova pohvalili su i predstavnici Gradske uprave koji smatraju da je od velikog značaja pomoć koju pružaju ruski stručnjaci u borbi protiv korona virusa.

Pripadnici epidemiološkog odreda ruske vojske, u kojem su i dva tima od po pet ljekara, u Republici Srpskoj već nekoliko dana vrše dezinfekciju zdravstvenih ustanova i objekata. Osim u Gradišci i Banja Luci vršiće se dezinfekcija u Prijedoru i Doboju.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!