Menu

Get Socialize

Sajam meda i ove godine u Gradišci

17.10.2018 611 9 Nema komentara

Description

U Gradišci će 18. oktobra biti otvorena četrnaesta tradicionalna privredno-turistička manifestacija„Zdravomed 2018“ koju organizuje Udruženje pčelara „Amorfa“ uz podršku Turističke organizacije i opštine Gradiška. Posjetioci će iimati priliku da pogledaju raznovrsne pčelinje proizvode 18., 19., i 20. oktobra u vremenu od 10 do 18 časova.

„Očekujemo oko 16 izlagača, a biće i izlagača ljekovitog bilja i ručnih radova. Biće izloženi med i ostali pčelinji proizvodi. Prije svega nam je cilj edukacija stanovništva i naša promocija“ rekao je Saša Tomić, iz Uduruženja pčelara „Amorfa“ Gradiška.

Na ovogodišnjem Zdravomedu pčelari posebno iz ovih krajeva imaće šta pokazati, jer je kako kažu, godina bila dobra.

Osim što je za pčelarstvo godina bila dobra gradiško Udruženje, koje broji oko 100 aktivnih članova, može se pohvaliti i uspješno realizovanim aktivnostima.

„Radi se na tome da se odobre neka podsticajna sredstva i ove godine se u budžet opštine uvrstilo da pčelari koji imaju manje od 50 košnica dobiju pet maraka po košnici. Takođe smo uz pomoć lokalne uprave uspjeli obezbjediti kancelariju koja se nalazi u zgradi gdje je i Vodovod“ kaže Tomić.

Trodnevni sajam meda u Gradišci biće zvanično otvoren u četvrtak 18. oktobra u 12 časova.

Društvo