Menu

Get Socialize

Sarajlić najbolji na „Sudaru pobjednika“ u Gradišci

09.09.2019 532 20 Nema komentara

Description

Zlatko Sarajlić iz Nove Topole pobjednik je šahovskog turnira „Sudar pobjednika“ održanog proteklog vikenda u Gradišci. On je nakon sedam kola osvojio 5,5 poena i trijumfovao ispred Radovana Marjanovića (5 poena) i Vladimira Subotića (4,5).

„Sudar pobjednika“ je turnir koji je ove godine održan prvi put i zamišljen je kao takmičenje na kojem će učestvovati najbolji gradiški šahisti, pobjednici bilo kojeg takmičenja organizovanog na području grada. Zanimljivo je da je upravo Sarajlić bio inicijator održavanja jednog ovakvog turnira.

„Na našem terenu se uvijek priča ko je najjači šahista, kako ko igra i onda sam ja došao na jednu ideju, mada jedan turnir ne znači ništa, ali, eto, čisto da se malo sastanemo i da vidimo ko je, bar u ovom trenutku, najbolji od nas“, rekao je Sarajlić.

Na prvom „Sudaru pobjednika“ učestvovalo je četrnaest šahista. Spomenko Bavrlić drži rekord po broju osvojenih titula pobjednika Otvorenog prvenstva Gradiške u šahu, a na ovom  turniru je bio najbolji u konkurenciji igrača starijih od 65 godina.

„Bio sam prvak Gradiške 33 puta i igram šah gotovo šezdeset godina. Ovo je prvi put da se organizuje ovakav turnir i mislim da je ideja predsjednika šahovskog kluba Lijevče izvanredna“, rekao je Bavrlić.

Mladih šahista je sve manje, a nekada su srednjoškolci osvajali takmičenja. Radovan Marjanović je najmlađi pobjednik nekog šahovskog takmičenja u Gradišci.

„Kad sam imao šesnaest godina pobjedio sam na klupskom prvenstvu šahovskog kluba Kozara. Od mlađih mislim da je još jedino Jovan Dević zabilježio takav uspjeh, ali kao devetnaestogodišnjak. Mladih je sve manje u šahu, ali će šahovski klub Kozara već u oktobru ponovo pokrenuti Školu šaha“, kazao je Marjanović.

Najbolji gradiški šahisti će novu priliku za odmjeravanje snaga imati na Otvorenom prvenstvu Gradiške koje je, nakon kraće pauze, ponovo  pokrenuto prije dvije godine.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!