Menu

Get Socialize

Sava ostavila štete

03.04.2018 597 18 Nema komentara

Description

Rijeka Sava se povukla u nebranjenom dijelu na području opštine Gradiška. Mještani Bistrice, Gašnice i Vrbaške zbrajaju štete. Bogdo Lajić iz Vrbaške uspio je sačuvati namještaj, ali zidovi su natopljeni vodom. -Vlaga je povukla do prozora. Treba vremena da se osuši. Neuslovno je za stanovanje. Štete su neprocjenjive. Ne znam hoće li nam neko pomoći- priča Bogdo.

Nekoliko kilometara dalje, u selu Gašnica istu sudbinu doživjela je i porodica Golić. Sava se izlila preko magistralnog puta i poplavila njihovu kuću. Golići su bili prinuđeni da isele. -Mi se moramo vratiti u svoju kuću, a ako nam neko ne pomogne ne znam kako ćemo. Treba još najmanje mjesec dana da se to osuši- kaže Radojka Golić iz Gašnice.

Poplavljena domaćinstva u Bistrici, Gašnici i Vrbaškoj su uglavnom očišćena i urađena je dezinfekcija.

U Gašnici je bilo zaplavljeno 17 domaćinstava, a u šest kuća je ušla voda. Predsjednik ove mjesne zajednice Miodrag Zvijerac kaže da je veliko pitanje hoće li šteta biti nadoknađena domaćinstvima u nebranjenom području.

Štete od poplava na području opštine Gradiška trebaju se prijaviti do 13. aprila. Zahtjevi se podnose u Opštinskoj upravi na šalteru broj osam.

Društvo