Menu

Get Socialize

Savez invalida rada Gradiška pomaže najugroženijim članovima

01.03.2019 614 15 Nema komentara

Description

U okviru projekta Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Savez invalida rada Gradiška pomogao je pet najugroženijih članova. Jedan od njih je Zlatko Ivanković, kojem je uručen ormar.

„Znači mi mnogo jer ne radim, a ni supruga ni ćerka nemaju nikakva primanja. Snalazimo se na različite načine“, rekao je Ivanković.

„Dobili smo oko 4 300 KM za najugroženije invalide. Još smo bili u mogućnosti da kupimo dva šporeta i jedan frižider, a njih četvoro će dobiti i po pet metara drva“, rekao je  Jovo Zeljković, predsjednik Saveza invalida rada Gradiška.

Zeljković je izrazio zahvalnost resornom  ministarstvu i Vladi Republike Srpske, ali i Opštini Gradiška koja izdvaja značajna sredstva za pomoć ovom udruženju: „Sredstva iznose 14 000 KM na godišnjem nivou, što predstavlja najveće izdvajanje jedne opštine u BiH.“

Invalidi rada još uvijek nisu ostvarili pravo na invalidnine, istakao je Zeljković i dodao da će povodom ovog pitanja  biti održan sastanak sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite, Alenom Šeranićem.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!