Menu

Get Socialize

Savez invalida rada Gradiška pomaže svojim članovima

07.08.2019 361 12 Nema komentara

Description

Savez invalida rada Gradiška obezbjedilo je pomoć za svog člana Mirka Suvajčevića iz Nove Topole u vidu šporeta i ogrevnog drveta. To mu je kaže bilo najpotrebnije.

„Ova mi pomoć znači puno.I ranije mi je Savez pomagao. Inače radim na dnevnici i imam dijete sa posebnim potrebama“ kaže Mirko Suvajčević.

Mirko Suvajčević je samohrani roditelje, ratni vojni invalid, radnik sa preostalom radom sposobnošću.

“On dobija nešto inavlidnine I socijalne pomoći. Bori se i radi” kaže Jovo Zeljković, predsjednik Saveza invalida rada Gradiška

Ovu pomoć gradski Savez invalida rada je obezbjedio uz pomoć sredstava ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS koja su prikupljena od igara na sreću. Osim Suvajčeviću pomoglo se i drugim najugroženijim članovima.

„Dobili smo oko 4000 KM i pomogli smo četiri porodice, donirali smo drva, šporet, frižider, orman“ rekao je Jovo Zeljković, predsjednik Saveza invalida rada Gradiška.

Saveza invalida rada Gradiška ima 350 članova ,a od toga jedna trećina se nalazi u stanju socijalne potrebe. Kako bi se takvim članovima pomoglo u Savezu planiraju pokrenuti aktivnosti na izmjeni zakonske regulative kako bi invalidi rada bili kategorisani.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!