Menu

Get Socialize

Siguran krov nad glavom za 32 korisnika

09.11.2020 909 71 Nema komentara

Description

Korisnicima alternativnog smještaja  kolektivnog stanovanja, te jednom broju socijalno ugroženih porodica u Gradišci, uručeni su ključevi novih stambenih jedinica, izgrađenih u oviru Projekta zatvaranja koletkivnih centara.

U stambenu zgradu socijalnog stanovanja useliće 32 porodice. Među njima je i Radmila Topić iz Donjeg Vakufa, majka četvoro djece.

Ključeve i rješenja korisncima novizgrađenih stanova je uručila predsjednica RS Željka Cvijanović, ističući da je ovaj projekat rezultat angažmana Vlade RS i Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, resornog Ministarstva na nivou Savjeta Ministara BiH, lokalne zajednice i inostranih partnera.

Vrijednost cjelokupnog projekta zatvaranja kolektivnih centara je 104 miliona evra. Finansiran je sredstvima Razvojne banke Savjeta Evrope, uz sufinansiranje lokalnih zajednica.

„Cilj je da do 2022. godine na teritoriji RS nemamo više ni jedan aktivan alternativni smještaj i koletivni centar“, rekao je Miloš Lučić, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

Osim ove stambene zgrade, ranije je na upotrebu predana još jedna zgrada u neposrednoj blizini, sa istim brojem stambenih jedinica. U okviru programa socijalnog stanovanja, u Novoj Topoli je započeta izgradnja još jednog objekta sa 32 stana. Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić ističe da je krov nad glavom obezbijeđen za značajan broj korisnika i kroz druge vidove pomoći. „ Obnovili smo 38 individualnih kuća, a u pripremi je projektna dokumentacija za još 37 kuća koje će biti obnovljene i predane korisnicima“, kaže gradonačelnik Gradiške.

Grad Gradiška je iz budžetskih sredstava u infrastrukturno opremanje i obezbjeđenje neophodne dokumentacije i građevinskih dozvola za pomenute objekte izdvojio oko 680 000 KM.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!