Menu

Get Socialize

Škola u Dubravama uskoro u novom ruhu

25.04.2018 765 11 Nema komentara

Description

Rekonstrukcija OŠ „Sveti Sava“ u Dubravama uskoro će biti završena. Radovi su pri kraju.

„Zamijenjena je sva stolarija, a odrađene su i limarija i fasada. Oko 90 % radova je završeno, sad su u toku estetski poslovi“, rekla je Rajna Soldat, direktor OŠ „Sveti Sava“ .

Vrijednost radova na školi u Dubravama je 200 000 KM. Polovina sredstava obezbijeđena je preko UNDP-a i Švedske organizacije SIDA, a drugu polovinu izdvojilo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Uređenje i postavljanje ograde oko školskog dvorišta naredni je projekat koji je neophodno realizovati u školi „Sveti Sava“. S druge strane, u područnoj školi u Lamincima potrebno je izvršiti zamjenu sanitarnih čvorova. Direktor Rajna Soldat nada se da će škola dobiti podršku institucija u realizaciji ovih planova.

„Sanitarni čvorovi su u katastrofalnom stanju, tako da postoji mogućnost širenja zaraze među djecom“, naglasila je Soldatova.

Sa navedenim inicijativama upoznat je ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević. U planu su, kaže, i drugi projekti u obrazovnim ustanovama na području opštine Gradiška.

„Imamo zahtjeve i za renoviranje područne škole u Jazovcu. Upoznat sam sa stanjem sanitarnih čvorova u Lamincima, a sličan problem imaju i u školi „Vasa Čubrilović“ u Gradišci. Nastojaćemo da to sve u narednom periodu uradimo“, rekao je Malešević.

Malešević je istakao da je u proteklom periodu u obrazovanje na području Gradiške uloženo skoro pet miliona maraka. Podsjeća da su poboljšani uslovi rada u nekoliko školskih objekata, a u tom pravcu će se, poručuju ministar, raditi i ubuduće.

Društvo