Menu

Get Socialize

Škola za trudnice u gradiškoj Bolnici

16.10.2017 441 25 Nema komentara

Description

Povodom otvaranja Škole za trudnice, u gradiškoj Bolnici organizovana je prezentacija na kojoj su ljekari edukovali buduće majke o pravilnim pripremama za porod, kako bi najsrećniji dan u životu dočekale sa što manje stresa.

„Cilj je da se porodilište približi trudnicama, kako bi se one osjećale ugodnije kada budu došle na porod. Takođe, važno je da se buduće majke upoznaju sa svim što nosi trudnoća, porod, kako da to sve najbolje podnesu i kako da se adaptiraju na život sa djetetom“, istakao je dr Dejan Gvozden, specijalista ginekologije i akušerstva.

Na prezentaciju škole za trudnice u gradiškoj Bolnici došla je i Renata Vasić. Trenutno je u osmom mjesecu trudnoće.

„Preko interneta sam se informisala o školama za trudnice, i smatram da su veoma korisne. Upisaću se u ovu školu u Gradišci“, rekla je Vasićeva.

„Trudnice mogu pohađati školu u toku čitave trudnoće, od samog početka do poroda“, naglasio je dr Gvozden.

Škola za trudnice sastojaće se od teorijskog i praktičnog dijela, prilikom kojih će se polaznice upoznati sa ginekolozima, anesteziolozima, pedijatrijama, babicama, i fizioteraperutima, odnosno svim osobljem gradiške Bolnice koje će pomoći prilikom dolaska bebe na svijet.

Praktični dio škole, koji počinje od novembra, sastojaće se od četiri časa, a obuka će biti organizovana po grupama od 10 trudnica.

Sve zainteresovane trudnice za školu se mogu prijaviti ili informisati u ginekološkoj ambulanti Bolnice Gradiška.

Društvo