Menu

Get Socialize

Slobodnih tezgi sve više, zakupaca sve manje

30.01.2018 553 30 Nema komentara

Description

U posljednjih nekoliko godina sve je manje zainteresovanih zakupaca pijačnih tezgi koje su u nadležnosti “Gradiške Tržnice”.

Tržnica ima na raspolaganju oko 400 tezgi. Od ovog broja 300 je na takozvanom buvljaku odnosno pijaci neprehrambene robe, 100 na Zelenoj pijaci i ostatak na pijacama u Novoj Topoli i Gornjim Podgradcima. Kako navode u Tržnici trenutno je u upotrebi oko 60 posto tezgi. “Dosta praznih tezgi imamo. U posljednje vrijeme posebno je na Zelenoj pijaci pad korisnika, više nije ono što je bila pijaca prije desetak godina” kaže Marko Kovačević, direktor „Gradiške Tržnice“.

U gradiškoj Tržnici kažu da su zadovoljni naplatom s obizorm na sadašnju ekonomsku situaciju. Tokom zimskog perioda nude i određene popuste na zakup tezgi jer je tada i zarada slabija. „Na Zelenoj pijaci u prvoj zoni zakup je 170 maraka, a sada sa popustom je 102 maraka. U drugoj zoni po jednoj kocki sa popustom je 28 maraka“ rekao je Kovačević.Cijena zakupa jednog prodajnog mjesta na buvljaku iznosi 180 maraka s tim da i tu postoje određeni popusti koji se u januaru kreću oko 15 posto, a u februaru 20 posto.

Uprkos našim nastojanjima zakupci pijačnih tezgi nisu željeli pred našu kameru. U neformalnom razgovoru žalili su se na visinu zakupa i smanjen obim posla.

Društvo