Menu

Get Socialize

Služen parastos za poginule i preminule policajce

04.04.2018 534 15 Nema komentara

Description

U Policijskoj upravi u Gradišci, povodom Dana policije, 4. aprila, služen je parastos poginulim i preminulim pripadnicima policije. Gradiški policajci ne zaboravljaju kolege nastradale u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao ni one koji su preminuli u godinama poslije rata.

„U proteklom ratu poginula su 22 policajca, a trojica su preminula nakon rata. Odajemo im počast svake godine na ovaj dan“, rekao je Bojan Škorić, zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška.

Dan policije obilježava se 4. aprila, jer je na ovaj datum prije 26 godina formirano Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. U PU Gradiška proteklih dana organizovano je nekoliko aktivnosti.

„Organizovali smo Dan otvorenih vrata za učenike i pokaznu vježbu, održali predavanja po školama, te darivali krv u Službi za transfuziju u Gradišci“, istakao je Škorić.

Dan policije RS obilježava se u opštinama i gradovima širom Srpske. Centralna proslava upriličena je u Banjaluci, u sjedištu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Društvo