Menu

Get Socialize

Smanjen broj krivičnih djela na području PU Gradiška

07.12.2018 452 14 Nema komentara

Description

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška  u mjesecu novembru zabilježen je pad evidentiranih krivičnih djela za 35 odsto, saopšteno je na redovnoj konferenciji za medije.

“Smanjen je broj narušavanja javnog reda i mira za 14,3 odsto, dok je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda u porastu za 13,9 odsto. Nisu evidentirana krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti, kao ni narušavanje javnog reda i mira u većem obimu. Evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licima. Analizirajući statističke pokazatelje u svim segmentima, može se istaći da je stanje bezbjednosti na području koje operatvino pokriva Policijska uprava Gradiška zadovoljavajuće”, istakao je Miloš Brkić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

Evidentirano je 26 krivičnih djela, od kojih su rasvijetljena 24, odnosno 92,3 odsto. Rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 77,8 odsto.

“23 krivična djela su iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedno je iz oblasti privrednog kriminaliteta, jedno iz oblasti protiv bezbjednosti saobraćaja, te jedno krivično djelo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. U posmatranom periodu prijavljeno je devet krivičnih djela koja su rasvijetljena, te je procenat rasvijetljenosti 100 odsto. Krivično djelo teška krađa bilježi smanjenje za 50 odsto, kao i krivično djelo krađa za 71,4 odsto”, saopštio je Željko Puzić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije u PU Gradiška.

U proteklom mjesecu zabilježeno je 18 narušavanja javnog reda i  mira i 41 saobraćajna nezgoda.

“Od ukupno evidentiranog broja saobraćajnih nezgoda, 13 saobraćajnih nezgoda je sa posljedicama po  lica, od kojih jedna sa smrtno stradalim licem, šest sa teško povrijeđenim i šest sa lakše povrijeđenim licima. 28 saobraćajnih nezgoda je sa materijalnom štetom. Iz saobraćaja je isključeno 127 vozača, od toga 98 vozača je isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola, 26 zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na isto i 3 vozača su isključena zbog ostalih razloga. Takođe, iz saobraćaja je isključeno i 39 vozila”, izjavio je Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije u PU Gradiška.

Zbog bezbjednosti građana, iz Policijske uprave Gradiška apeluju da se u predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima ne koriste vatrena oružja i opasna pirotehnička sredstva.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!