Menu

Get Socialize

SMOTRA FOLKLORA: Gradiška kulturno-umjetnička društva predstavila se domaćoj publici

16.07.2019 686 25 Nema komentara

Description

U okviru „Gradiškog ljeta 2019“, po drugi put u Gradišci, organizovana je Smotra folklora kulturno-umjetničkih društava sa prostora grada Gradiška. Manifestacija predstavlja priliku da gradiški KUD-ovi predstave svoj rad domaćoj publici.

„Drago nam je što smo svi zajedno tu da pokažemo šta i kako radimo. Svako od nas je dobio priliku da pokaže svoje najbolje ansamble i koreografije. Takođe, ovo je prilika da se sastanemo svi zajedno i družimo“, rekao je Mirko Borjanović, predsjednik KUD-a „Kolovit“ Gradiška.

„Ovo je prilika da se svih devet KUD-ova pokažu u Gradišci, da pokažu bogatstvo nošnji i narodnih igara. Najljepše je da svoj rad pokažemo u našem gradu“, istakao je Esad Šulić, predsjednik i koreograf KUD-a „Ale Obić“ Gradiška.

„Značaj manifestacije je prije svega u druženju, kao i u njegovanju naših običaja“, izjavio je Ranko Golubović, predsjednik KUD-a „Rogolji“ Rogolji.

Početak Smotre folklora ozvaničio je načelnik Odjeljenja društvenih djelatnosti, Davor Glišić, koji je istakao osnovni cilj ove kulturne manifestacije.

„Prije svega cilj je da promovišemo ovu mladost, te kulturu i tradiciju Lijevče polja, Potkozarja, Gradiške i Republike Srpske“, rekao je Glišić.

Na Smotri folklora predstavila su se i kulturno-umjetnička društva „Dukati“ iz Laminaca, „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške, „Kozara“ iz Gornjih Podgradaca, „Lepa Radić“ iz Gradiške, „Petar Kočić“ iz Nove Topole, te „Behar“ iz Dubrava.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!