Menu

Get Socialize

Specijalno odjeljenje u Gradišci opremljeno potrebnim učilima

20.02.2020 289 10 Nema komentara

Description

Osnovna škola „Vasa Čubrilović“ u Gradišsci jedna je od najbolje opremljenih ustanova u Republici Srpskoj kada je riječ o odvijanju nastave u posebnim odjeljenjima. Posjeduju literaturu, pomagala, didaktiku, sprave,a  u nastavnom procesu zastupljeno je stručno osoblje, prvenstveno defektolozi,  kojih trenutno ima šest.

„Imamo brojne rekvizite i sprave kojima se potpomaže razvoj. Dobili smo i bazen sa lopticama. Kada želimo da stimulišemo motoričke aktivnosti koristimo bicikl, trambolinu i brojna druga pomagala“ rekla je Dijana Radulović, defektolog.

Defektolozi se u svom radu trude da pokriju svaku smetnju kod djece i da svojim znanjem i energijom učenike uključe u aktivan društveni život.

„Imamo različite nastavne predmete i vannastavne aktivnosti. Trudmo se da ih uključimo u sva dešavanja u školi“ kaže Milica Bakić, defektolog.

Posebnu nastavu u odjeljenima sa lakim i sa umjerenim i težim smetnjama u razvoju pohađa ukupno 19 učenika. Njihovi roditelji kažu da su zadovoljni radom stučnog osoblja.

U OŠ „Vasa Čubrilović“ od 1974. godine odvija se nastava za djecu sa lakim razvojnim smetnjama, a od 2013. godine organizovana je  i nastava za djecu sa umjerenim i težim smetnjama u razvoju.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!