Menu

Get Socialize

Sporo napreduje gradnja kuće za Jokiće

05.09.2019 432 7 Nema komentara

Description

Kuća za višečlanu porodicu Jokić iz Petrovog Sela kod Gradiške polako se gradi. U izvođenju samih radova najviše učestvuju članovi porodice koji kažu da su zadovoljni sa onim što je do sada urađeno.

“Najviše sam sam radio na kući, zbog toga već dva mjeseca ne zarađujem ništa. Ima ljudi koji su nam pomogli i ja im se zahvaljujem. Do sada smo ozidali I šalujemo ploču, te trebamo sredstva da nastavimo dalje” kaže Mladen Jokić.

Boračka organizacija Gradiške i Fondacija „Solidarnost“, uz podršku Gradske uprave inicirala je izgradnju  kuće za porodicu Nenada Jokića, borca prve kategorije. Do sada je u radove uloženo oko 7 000 KM, a potrebno još da oko 4 000 KM da se kuća stavi pod krov.

“Treba nam oko 11 000 KM da bi kuću završili. Do sada nam je pomogla Gradska uprava i pojedini odbornici, organizacije, drugima smo uputili poziv ali nisu se još odazvali” rekao je Milovan Gagić, predsjednike Boračke organizacije Gradiške.

Podsjećamo da u svega dvadesetak kvadrata, vrlo neuslovno živi devetočlana porodica, među njima i petoro male djece. U trošnoj kući nema vode ni kupatila. Jokićima je potrebna pomoć, jer žive u vrlo teškim uslovima.

Predsjednik gradiške Boračke organizacije i rukovodilac Fondacije Solidarnost apelova je na sve koji mogu da pomognu i uključe se u ovu akciju da se do zime završe započeti radovi. Kaže da su uputili zahtjev resornom ministarstvu da se i u školama prikupljaju sredstva. Gagić ističe da će se potruditi da na proljeće višečlanoj porodici Jokić pomogne i da usele u ovu visoku prizemnicu koja će imati  prostrani dnevni boravak, kupatilo i sobe u potkrovlju za svako dijete.

Uncategorized