Menu

Get Socialize

Spremna Protivgradna preventiva

04.04.2018 794 20 Nema komentara

Description

Do početka protivgradne sezone ostalo je još desetak dana. Pripreme u Protivgradnoj preventivi privode se kraju. Od 218 protivgradnih stanica koliko je planirano da radi do sada je spremno preko 100. Trenutno razvoze rakete i uspostavljaju radio komunikaciju sa strelcima. „U ovoj godini biće spremni radari kod nas i na Borju i biće još jedan radar na Jahorini.Pored toga očekujemo da ćemo se proširiti u Hercegovinu. Biće napravljen i protivgradni centar u Bijeljini“ kaže Tihomir Dejanović, direktor “Protivgradne preventive” RS.

U Protivgradnoj su ove godine počeli sa sprovođenjem projekta nabavke prizemnih generatora za odbranu od grada koji će biti razmješetni od Kozarske Dubice do Srpca prema Aerodromu „Mahovljani“. „Mi smo nabavili 35 takvih prizemnih generatora, to je jedan vid da što bolje stavimo pod zaštitu ovo područje gdje ponekad imamo zabranu djelovanja“ rekao je Dejanović.

U sezonu zaštite od grada Protivgradna preventiva Republike Srpske ulazi sa 2 200 raketa. Iz prošlogodišnje sezone ostalo je 1800, a uskoro će biti nabavljeno 400 novih raketa.

Protivgradna sezona počeće na vrijeme 15. aprila i trajaće, kako je zakonski planirano, do 15. oktobra ove godine.

Društvo