Menu

Get Socialize

“Spriječimo vršnjačko nasilje”

23.10.2019 1060 13 Nema komentara

Description

U cilju sprečavanja maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, policijski službenici Policijske uprave Gradiška su u Osnovnoj školi “Vasa Čubrilović” Gradiška održali edukativna predavanja na temu vršnjačkog nasilja i drugih pojavnih oblika maloljetničke delikvencije.

“Vršnjačko nasilje je svako fizičko ili psihičko nasilno ponašanje usmjereno prema djeci ili mladima od strane njihovih vršnjaka, a koje je počinjeno u cilju povređivanja. Postoji više oblika vršnjačkog nasilja, a to su fizičko, verbalno i seksualno nasilje”, objasnio je Dalibor Maleš, komandir PU Gradiška.

Učenici osmog razreda prisustvovali su ovom predavanju.

“Nisam nikada prisustvovao vršnjačkom nasilju, ali ako bih ikada to vidio odmah bih obavijestio nekog starijeg, jer vidjeti nasilje a ne učiniti ništa je isto kao i biti nasilnik”, rekao je Danilo Šuvira, učenik OŠ “Vasa Čubrilović” Gradiška.

Ukoliko roditelji sumnjaju da je dijete žrtva vršnjačkog nasilja, potrebno je da odmah reaguju i slučaj prijave.

U Policijskoj upravi Gradiška formirana je radna grupa koja je u proteklom periodu obišla škole na području Gradiške i održala sastanke sa predstavnicima škola sa istim ciljem sprečavanja vršnjačkog nasilja.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!