Menu

Get Socialize

Srbi za Srbe skupili 17 000 KM u Gradišci

04.06.2019 996 18 Nema komentara

Description

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ skupila je 17 267 konvertibilnih maraka za renoviranje i dogradnju kuće desetočlane porodice Gajić iz Romanovaca. Organizacija je novac skupila kroz tri manifestacije: „Bioskop iz bloka“, „Pikado iz bloka“ i „Trojka iz bloka“, te putem kutija za donacije postavljenih u nekoliko ugostiteljskih objekata u gradu.

„Cilj „Trojke iz bloka“ u Gradišci je da se pomogne jedna višečlana porodica. Prošle godine smo pomogli osmočlanoj porodici Đurić iz Gradiške, a ove godine ćemo pomoći desetočlanoj porodici Gajić iz Romanovaca kod Gradiške kojoj ćemo da dogradimo i renoviramo kuću. Ovo je drugi turnir „Trojka iz bloka“ u Gradišci i nadam se da će postati tradicionalan i da će ljudi prepoznati naš rad, kako u Gradišci tako i u ostalim dijelovima Republike Srpske“, rekao je Severin Kisin, član organizacije.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ postoji od 2005. godine i pomaže socijalno ugroženim srpskim porodicama sa četvoro i više djece.

„Organizacija je za 14 godina postojanja pomogla više od 2300 višečlanih porodica sa prikupljenih preko 3,4 miliona evra. Trudimo se da porodicama obezbjedimo sve što je neophodno kako bi mogle da se osamostale“, rekao je Stefan Ječmenica iz humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

Akcija za Gajiće počela je u martu ove godine projekcijom filma „Vi idite, ja neću“, nastavljena turnirom u pikadu i okončana turnirom u šutiranju trojki – Trojka iz bloka. To je najveći humanitarno – sportski projekat organizacije „Srbi za Srbe“ u kojem takmičari učestvuju plaćanjem simbolične kotizacije. Gradiški turnir održan je proteklog vikenda u sali Srednje stručne i tehničke škole.

„Zadovoljni smo odzivom naših sugrađana. Skupili smo negdje oko 15 hiljada konvertibilnih maraka uz učešće 111 takmičara na turniru“, rekao je Kisin.

Pored građana koji su svoj doprinos dali kroz učešće na turniru, uspjehu Trojke iz bloka u Gradišci doprinijelo je donacijama više od 80 privrednih subjekata, kao i gradiški sportski klubovi.  

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!