Menu

Get Socialize

Srećko i Tedi zabavili mališane

22.08.2018 635 10 Nema komentara

Description

Na Ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja u Gradišci odigrana je predstava „Srećko i Tedi“. U interaktivnoj predstavi, edukativno zabavnog karaktera koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 8 godina, uživali su mališani JPU „Lepa Radić“.

Reakcijom najmlađih Gradiščana zadvoljna je glumac Dječijeg pozorišta RS Duško Mazalica koji je u predstavi sa psom Tedijem igrao klovna Srećka. To su inače likovi iz televizijske emisije „Šareni svijet“ na osnovu koje je i nastala ova predstava.

„Kroz ovu vrstu odnosa kao što su pas i klovn i iz tog nekog prijateljskog odnosa ulaze djeca i oni postaju dio te priče“ kaže Duško Mazalica, glumac.

Osim predstave „Srećko i Tedi“ Zavičajni muzej je tokom Gradiškog ljeta organizovao niz aktivnosti. Imali su desetak raznih manifestacija,a najavljeni sadržaji govore da će raznovrstan program bit i u narednom periodu.

„Biće „Dani starih zanatam viteštva i tradicije“, u sklopu toga će biti i muzički program kao i izložba“ rekao je Bojan Vujinović, direktor Zavičajnog muzeja Gradiška.

I ovu predstavu kao i sve druge manifestacije koje su organizovane u sklopu Gradiškog ljeta prodržala je opština Gradiška.

„Cilj svih ovi manifestacija je da obogatimo društveni život“ kaže Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

U okviru manifestacije  „Gradiško ljeto 2018“ biće još organizovani Dani zanatskog piva i Likovna kolonija koja će se biti održana od 25. do 31 avgusta.

Društvo