Menu

Get Socialize

Srpska obilježava Dan Republike

09.01.2020 368 12 Nema komentara

Description

Republika Srpska obilježava 28 godina postojanja. Širom Republike održavaju se manifestacije tim povodom. Polaganjem vijenaca na Centarlno spomen obilježje poginulim borcima i prigodnim kulturno-umjetničkim programom, Gradiška se pridružila obilježavanju Dana Repbulike.

“Istorija RS ispisana je srcima hrabrih boraca, krvlju heroja palih za Otadžbinu i mudrošću narodnih tribuna koji su 9. 1. 1992. godine donijelu istorijsku odluku  o proglašenju Srpske republike. To je najvažniji datum koji je odredio našu dalju sudbinu i budućnost“, poručio je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Ispred Centralnog spomen obilježja u Gradišci, na kome su ispisana imena 613 palih boraca, održan je pomen, a vijence su položile delagcije Grada, Boračke i Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila RS, Prve lake pješadijske brigade, 16. Krajiške motorizovane brigade i 19. Srbobranske pješadijske brigade, te druge delegacije.

Ispred Kulturnog centra priređen je kulturno-umjetnički program u kome su nastupili Gradski mješoviti hor „Lira“, Gradsko pozorište i Kulturno – umjetničko društvo „Kolovit“.

Delegacija Grada Gradiška i brojni sugrađani uputili su se zatim u Banjaluku, gdje se održava centralna svečanost povodom Dana Republike Srpske.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!