Menu

Get Socialize

Stambeno zbrinjavanje za 12 porodica iz Gradiške

05.09.2018 650 6 Nema komentara

Description

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić potpisao je Ugovore o izgradnji ili obnovi stambenih jedinica sa članovima 12 porodica, koje su se tokom proteklog rata doselile u Gradišku, a čije stambeno pitanje još uvijek nije riješeno. Riječ je o Državnom projektu kojim je predviđeno konačno rješenje stambenog zbrinjavanja izbjeglog i raseljenog stanovništva. U projektu učestvuju i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica RS.

Među 12 porodica čije će stambeno pitanje uskoro biti riješeno je i porodica Drage Vujića. U toku rata izbjegao je iz Donjeg Vakufa i nastanio se u Rovinama, kod Gradiške.

„U ime svih potpisnika se zahvljajujem. Veoma sam srećan. Dugo smo čekali na ovo, i dočekali“, kazao je Vujić.

U projekat stambenog zbrinjavanja 12 porodica Opština Gradiška uložila je dio potrebnih sredstava.

„Opština je uložila oko 35 000 KM u ovaj projekat, a ostala sredstva uložena su od strane Ministarstva za izbjegla i raseljena lica. Zahvaljujem se u ime ovih građana koji do sada nisu imali riješena stambena pitanja. Konačno smo uspjeli da ih skućimo, zahvajujući politici koju već godinama vodi Vlada RS“, istakao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Ukupna vrijednost izgradnje 12 stambenih jedinica na području Gradiške je oko 678 000 KM, istakao je pomoćnik ministra za izbjegla i raseljena lica RS Radovan Grajić.

„Ovo je dio Regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja koji Vlada RS provodi, a u koji je uključeno više od 30 opština. U Gradišci smo počeli gradnju kuća prije dva mjeseca, i očekujemo da će biti završene do zime“, naglasio je Radovan Grajić, pomoćnik ministra za izbjegla i raseljena lica RS.

Predstavnici Ministarstva i Lokalne uprave podsjetili su da je u Gradišci u toku i izgradnja dvije stambene zgrade u koje će biti smještena socijalno ugrožena lica i lica koja žive u kolektivnim smještajima na području opštine.

Iz republičkog Ministarstva za izbjegla i raseljena lica ovom prilikom poručili su Srbima iz RS koji imaju imovinu u Federaciji BiH da za istu treba da se založe, kako bi je sačuvali. U slučaju bilo kakvih problema građani mogu da se jave u neku od kancelarija koje je Vlada Srpske osnovala u ove svrhe. Kancelarije se nalaze u Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Novom Sarajevu i Nevesinju.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!