Menu

Get Socialize

Stanje bezbjednosti u novembru zadovoljavajuće

15.12.2017 327 25 Nema komentara

Description

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška i u novmebru mjesecu ove godine ocijenjeno je kao zadovoljavajuće. Zabiježen je pad evidentiranih krivičnih djela, te je manji broj narušavanja javnog reda i mira, dok je broj saobraćajnih nezgoda nešto veći u odnosu na isti period prošle godine.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Željko Puzić istakao je da je u mjesecu novembru došlo do smanjenja evidentiranih krivičnih djela za 16,67 posto u odnosu na uporedni period i evidentiranih izvršilaca za 18,6%, kao i broj podnesenih izvještaja nadležnom tužilaštvu za 25,53%. Procenat ukupne rasvjetljenosti svih krivičnih djela je 88 posto,a rasvjetljenost krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 66,67%.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković rekao je da je u izvještajnom periodu evidentirano 21 narušavanje javnog reda i mira, što je manje za 38,24%.

U odnosu na isti period kada su evidentirana 34 narušavanja, manji je i broj počinjenih prekršaja za 12,2% . Protiv 32 lica, među kojima su 3 povratnika i 1 maloljetnik, podnešeno je 17 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 5 prekršajnih naloga. Ukupno je evidentirano 726 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji su sankcionisani sa 23 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanje 626 prekršajnih naloga. U prošlom mjesecu evidentirano je 36 saobraćajnih nezgoda, što je blagom porastu za 5,88 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Policijska uprava Gradiška u narednom periodu planira niz preventivnih aktivnosti, među kojima i predavanje u vaspitno-obrazovnim ustanovama na kojima će se govoriti o opasnostima koje donosi upotreba pirotehničkih sredstava.

Društvo