Menu

Get Socialize

Stomatološka služba liječi samo hitne slučajeve

09.04.2020 213 12 Nema komentara

Description

Radi sprečavanja širenja virusa mnoge stomatološke ambulante ne rade. U Gradišci je Stomatološka služba Doma zdravlja jedina kojoj se pacijenti, ali samo u hitni slučajevima, mogu obratiti.

 „To podrazmijeva jak intenzivan bol, krvarenje, otok, farkture i povrede zuba. To su akutna stanja koja je neophodno zbrinuti. Ostale intervencije se stavljaju na čekanje do daljnjeg“ kaže dr Mirjana Milovanović, načelnik Stomatološke službe Doma zdravlja Gradiška.

Radno vrijeme Stomatološke službe Doma zdravlja Gradiška je od 7 do 19 časova. Preporuka je da pacijenti naprije pozovu službu na broj 051/826-889, te će na osnovu tog razgovora doktori saznati da li se radi o akutnom stanju ili intervenciji koja se može i kasnije uraditi.

„Pacijent je dužan da nam da detaljnu anamnezu da li je bio u kontaku ili je zaražen virusom korona. Pacijenti ukoliko dolaze koriste zaštitnu opremu“ rekla jedr Mirjana Milovanović, načelnik Stomatološke službe Doma zdravlja Gradiška.

Stomatolozi Doma zdravlja u toku svakodnevnog rada koriste zaštitnu opremu, rukavice, masku, vizier, te se u određenim slučajevima upotrebljavaju i zaštitna odjela.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!