Menu

Get Socialize

Stručno predavanje za roditelje djece sa poteškoćama u razvoju

12.12.2019 487 8 Nema komentara

Description

U organizaciji Udruženja roditelja djece sa autizmom“Duga“ Gradiška, održano je stručno predavanje na temu “Pubert kod djece sa poteškoćama u razvoju i psihološka podrška roditeljima, od dobijanja dijagnoze i dalje tokom rehabilitacije djeteta“. O ovoj temi govorile su Nataša Jablanović psiholog, psihoterapeut i Katarina Bojović defektolog i logoped iz ordinacije “Dr Selaković” iz Beograda.

“Roditelji su neizostavan dio stručnog tima I on treba svakodnevno da radi sa djecom prema instrukcijama stručnjaka. To nije laka uloga, roditelj treba prvo da se suoči sa dijagnozom , a onda da prihvati sve što dijagnoza nosi, sve poteškoće I da ima način kako da mu pomogne da usvaja znanja I vještine” rekla je Katarina Bojović, defektolog I logoped.

Rad sa djecom posebno sa onom koja imaju bilo kakvu smetnju u razvoju je težak i za stručnjake a posebno za roditelje zbog toga uz njih treba da budu psiholozi, psihoterapeuti i drugi stručni saradnici koji će roditelju olakšati svokodnevno prevazilaženje poteškoća rečeno je na ovom stručnom predavanju.

“Važno je znati koji su nam izvori podrške I ono što možemo u sebi potražiti kao podršku kada je teško I ono što postoji u okruženju. Vrlo često imamo uvjerenje da sve možemo sami, te je važno da prepoznamo da nismo sami, te da postoji čitavo društvo sličnih ljudi” kaže Nataša Jablanović psiholog i psihoterapeut.

Ovim predavanjem Udruženje „Duga“ nastavlja sa svojim aktivnostima. Ovo je drugo stručno predavanje koje su organizovali ove godine.

Rad gradiškog Udruženja „Duga“ kao jednog od rijetkih koje sveobuhvatno pristupa ovom danas velikom problemu, te organizuje razne aktivnosti za djecu i roditelje pohvalio je tim stručnjaka iz ordinacije „Dr Selaković“ koji već neko vrijeme uspješno sarađuju.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!