Menu

Get Socialize

Stručno usavršavanje profesora u Tehničkoj školi Gradiška

08.04.2019 540 12 Nema komentara

Description

Tehnička škola Gradiška bila je domaćin stručnog usavršavanja profesora iz šest škola. Obuka je obavljena na savremenoj oprema za pneumatiku, hidrauliku i tehnike livenja  koju je donirala njemačka organizacija GIZ .

“Vrijednost opreme iznosi 33 000 eura, znači ukupno je za svih šest škola oko 167 000 eura. Mi uvijek podržavamo stručno usavršavanje uz opremu. Nadamo se da će oprema pomoći profesorima da vizuelno prenesu kako ovo funkcioniše” kaže Daniel Radić, predstavnik njemačke organizacija GIZ.

Trodnevnu obuku u Tehničkoj školi održao je Ivan Ostojić predstvanik hrvatske kompanije koji kaže da se edukacija sastojala od teorijskog i praktičnog djela.

„Teoriju smo već završili prvog dana. Ljudi koji su ovdje su oni koji se žele ovim baviti i mislim da već mogu samostalno raditi i prenijeti svoje znanje“ rekao je Ivan Ostojić, predavač.

Među učesnici ove obuke bili su profesori Tanja Šunjić iz Mostara i Efim Muratović iz Goražda. Smtraju da je ovaj projekat značajan i da im olakšava rad sa učenicima.

Ova obuka nastavak je dobre saradnje koju Tehnička škola ima sa njemačkom organizacijom GIZ.

„Već kroz ranije obuke smo imali priliku da dobijemo opremu za mjerenje, vezano za reduktore, a sa ovom opremom osavremenićemo nastavni proces i naši učenici će imati mogućnost da rade na novoj opremi. Prije svega ovo je za mašinske tehničare i tehničare mehatronike“ rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Ovim i drugim projektima Tehnička škola Gradiška nastoji da poboljša teorijsku i praktičnu nastavu u ovoj ustanovi.

Uncategorized