Menu

Get Socialize

Sve više djece u produženom boravku

13.09.2018 945 15 Nema komentara

Description

Na području opštine Gradiška iz godine u godinu sve je više roditelja zainteresovano za produženi boravak djece u školama. Inače, produženi boravak je i ove školske godine organizovan u svim osnovnim školama u Gradišci, za djecu od prvog do trećeg razreda.  Radno vrijeme produženog boravka usklađuje se sa radnim vremenom škole, tako da djeca u produženom boravku mogu boraviti prije i/ili poslije nastave.

Mališani koji koriste uslugu produženog boravka u OŠ „Sveti Sava“ u Dubravama kažu da im dodatno vrijeme u školi ne predstavlja nikakav problem. Štaviše, dobro se zabavljaju.

U ovoj školi rade dva voditelja produženog boravka. Jedan od njih je učiteljica Dragica Kojčinović, koja već 30 godina radi sa djecom.

„Prvi put radim u produženom boravku i lijepo mi je, zadovoljna sam. Za sad imamo 30-ak djece, ali roditelji se javljaju svaki dan i upisuju djecu. U produženom boravku djeca pišu zadaću, igraju se, druže, itd“ , rekla je Kojčinovićeva.

Produženi boravak je veoma koristan za djecu, a i velika je olakšica za roditelje, ističe direktor škole „Sveti Sava“ i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u Gradišci Rajna Soldat.

„Svake godine je u školama sve manje djece, a sve je veća zainteresovanost za produženim boravkom. To je posljedica toga što djeca u produženom boravku imaju organizovano vrijeme, socijalizuju se i uče pod nadzorom stručnjaka. Za roditelje je produženi boravak veoma značajan, jer su mnogi zaposleni, pa bi, inače, morali djecu ostavljati same kod kuće ili tražiti nekog da ih čuva. Ovako znaju da su djeca na sigurnom i da kvalitetno provode vrijeme“, kazala je Soldatova.

Produženi boravak u školama je besplatan. Soldatova je navela da Lokalna uprava daje značajnu pomoć u organizaciji produženog boravka u gradiškim školama. Škole dobijaju određeni iznos sredstava za nabavku potrošnog materijala, didaktičkih sredstava, i drugih sadržaja, potrebnih djeci u produženom boravku.

Društvo