Menu

Get Socialize

Svečano obilježen Međunarodni dan invalida u Gradišci

02.12.2019 783 25 Nema komentara

Description

Međunarodni dan invalida širom svijeta obilježava se 3. decembra, od 1992. godine. Grad Gradiška nije izuzetak. Tim povodom je u Kulturnom centru Gradiška upriličen svečani program, na kojem je svoj rad prezentovalo osam gradiških udruženja invalida.

Bilo je govora i o položaju ovih lica, koji je ocijenjen kao povoljniji u odnosu na protekle godine.

„Nadamo se da će to biti puno bolje u narednom periodu. Trebalo bi da se više poradi na tuđoj njezi i pomoći, kao i na zapošljavanju, jer je to jedan on najvećih problema“, istakao je Željko Štrbac, predsjednik Gradske organizacije slijepih i slabovidnih Gradiška.

“Gradiška je puno napredovala u odnosu na prošlu godinu. Mnoge arhitektonske barijere su uklonjene”, rekao je Saša Dejanović, predsjednik Udruženja amputiraca „UDAS“ Gradiška.

Koordinacioni odbor gradiških udruženja invalida kao znak zahvalnosti za podršku u radu dodijelio je plaketu gradonačelniku Gradiške, Zoranu Adžiću, koji je ovom prilikom istakao da Gradska uprava nastoji da što bolje vodi računa o ovoj osjetljivoj kategoriji stanovništva.

„Grad Gradiška je jedna od rijetkih lokalnih uprava koja je sva udruženja i organizacije uvrstila u budžet. Trudimo se da i pored tih sredstava iz budžeta iznađemo dodatna sredstva za neke hitne potrebe udruženja“, naveo je gradonačelnik Adžić.

Takođe, zahvalnice su dodijeljene i brojnim predstavnicima javnih ustanova koje pomažu udruženja, a među njima i direktoru Razvojne agencije Gradiška.

„Nastojimo tokom cijele godine da pripremimo što više projekata i apliciramo prema donatorima. Sva ova udruženja imaju mogućnost da sarađuju sa agencijom i tokom ove godine imali smo nekoliko tih projekata“, rekao je Bogdan Vicanović, direktor Razvojne agencije Gradiška.

Svečani program završen je dodijelom sertifikata polaznicima seminara znakovnog jezika.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!