Menu

Get Socialize

Svečano otvoren novoizgrađeni put Liskovac-Dubrave

26.10.2017 166 30 Nema komentara

Description

U Mjesnoj zajednici Dubrave svečano je otvoren novoizgrađeni lokalni put Liskovac –Dubrave dužine oko 1470 metara. Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 136.000 KM, od kojih je polovinu sredstava obezbijedilo federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, mještani Dubrava učestvovali su sa 25 odsto, a opština Gradiška sa 25 odsto ukupnih sredstava.Ova put će mnogo značiti mještanima Dubrava, Liskovca i Lipovače.

Osim mještana veliki doprinos izgradnji lokalnog puta u Dubravama drugu godinu dalo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, kao i opština Gradiška. „Mi kao ministarstvo imamo nekoliko različitih projekata koji se tiču podrške zapošljavanja i izgradnje infrastrukture. Mene raduje da smo drugi put u Gradišci i dogovorili smo da za iduću godinu kandidiraju druga naselja“ rekao je Edin Ramić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica FbiH.

“ Treba ulagati i u druga gradska i prigradska naselja kao što su Obradovac, Lipovača ali i Orahova gdje potrebno riješiti problem vodosnabdijevanja” smatra Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška. On je istakao da je ova sredina posvećena svim građanima te da se vodi računa o ravnomjernom razvoju cijelog prostora.

Ovakve projekte, koji se planiraju i u drugim opštinama, treba podržavati smatraju potpredsjednik NS RS Senad Bratić i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić koji su prisustvovali svečanom otvaranju novoizgrađenog puta. Prije toga održan je sastanak u zgradi Opštine na kojem su se upoznali sa stanjem i potrebama posebno povratnika na ovom prostoru.

Na sastanku je rečeno da je osim infrastrukture potrebno raditi i na privrednom razvoju i da će jedan od prioriteta u daljem radu biti podsticanje otvaranja novih radnih mjesta kako bi mladi ljudi pronašli svoj interes da ostanu na ovim prostorima.

Društvo