Menu

Get Socialize

Svečano završen “Zdravofest 2018”

24.04.2018 892 10 Nema komentara

Description

Drugog dana „Zdravofesta 2018“ u svadbenom salonu „Taxi bar“ u Gradišci organizovana je gastro izložba zdrave hrane i tradicionalne kuhinje, promocija domaćih rakija i vina iz regiona, te etno izložba.

Svoje proizvode predstavilo je oko 30 izlagača.

Ovogodišnji Festival tradicionalne gastronomije i kulturne baštine održan je pod sloganom „Sto godina zdravo bili“. Iz Turističke organizacije opštine Gradiška, koja je organizator „Zdravofesta“, poručuju da se festival svake godine sve više razvija. Povećava se broj izlagača, kako domaćih, tako i iz regiona. „Zdravofest“ na najbolji način promoviše kvalitetnu domaću proizvodnju.

„Ova manifestacija ima veliki značaj za razvoj privrede u Gradišci. „Zdravofest“ ima i svoj edukativni dio. U toku godine se održavaju seminari o proizvodnji ekološke i organske hrane. Tako vrijedne domaćice nauče kako pripremiti zdravu hranu koju kasnije predstavljaju na ovom festivalu“, rekao je Veljko Jovanović, direktor Turističke organizacije opštine Gradiška.

Pokrovitelj „Zdravofesta“  bio je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić.

„Ovo je prava prilika da pokažemo šta sve nudi naš kraj. Sa mnom su bili i predstavnici Državne njemačke banke i oduševljeni su sa našom tradicijom i kulturom“, istakao je Adžić.

Za muzički dio programa drugog dana „Zdravofesta 2018“ bili su zaduženi Gradiški tamburaši.

Društvo