Menu

Get Socialize

Sveti arhangel Mihailo- krsna slava MUP-a RS

21.11.2019 725 11 Nema komentara

Description

U hramu Pokrova presvete Bogordice u Gradišci, obilježavanje krsne slave je započelo lomljenjem slavskog kolača, a nastavljeno služenjem pomena i paljenjem svijeća nastradalim pripadnicima MUP-a tokom Otadžbinskog rata, u zgradi Policijske uprave Gradiška.

Pored brojnih službenika i penzionisanih policajaca, pomenu su prisustvovale i porodice poginulih i preminulih policajaca.

„Na ovaj način želimo ukazati izuzetno poštovanje prema poginulim i preminulim policajcima, našim radnim kolegama,koji su dali nemjerljiv doprinos u očuvanje slobode”, kaže Željko Puzić, zamjenik načelnika PU Gradiška. Ističe da je tokom Otadžbinskog rata poginulo i preminulo 19 gradiških policajaca.

Obilježavanju krsne slave prisustvovala je i Nevenka Stanivuk, policijska službenica koja je u zasluženu penziju ispraćena prije nešto više od tri godine.

„Radnih kolega koji su ugradili svoje živote u temelje naše Republike, prisjetim se često i upalim svijeću, jer oni su uvijek u duši i mojim mislima“, kaže Nevenka koja je policijski poziv časno obavljala 32 godine.

Povodom krsne slave Svetog arhangela Mihaila, prethodnih dana službenici Policijske uprave učestvovali su u dvodnevnoj humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!