Menu

Get Socialize

Svetosavski prijem za učenike i direktore u Gradišci

27.01.2020 460 14 Nema komentara

Description

Povodom obilježavanja praznika posvećenog prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju Svetom Savi, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić upriličio je prijem za direktore vaspitno-obrazovnih ustanova i uspješne i talentovane učenike sa područja Gradiške. Oni su predstavili svoje rezultate koje su postigli u prethodnom periodu.

Među njima je Milica Sladaković, učenica Gimnazije Gradiška koja je osvojila drugo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike, te učešće na seminaru fizike.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da je želja gradske uprava da đacima pruži što bolje uslove za obrazovanje,  sticanje znanja i da se oni u  skladu sa potrebama privrede usmjeravaju i nastave graditi Gradišku i RS. On kaže da su u porotekle tri godine izdvajali sredstva i za ono za šta nisu bili obavezni, te se na ovom tradicionalnom prijemu govorilo o stanju i potrebama u vaspitno obrazovnim ustanovama na području Gradiške.

„Saznali smo da ima ozbiljnih potreba da se objekti renoviraju. Sa ponosom mogu reći da se gradi novi vrtić u Brestovčini. Ulagali smo u osnovne i srednje škole. Željeli smo da putem Sajma obrazovanja i zapošljavanja otvorimo našim đacima perspektive gradiške privrede da i oni vide svoju šansu i da postanu aktivni dio našeg društva“ rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Prijemu su prisustvovali direktori, prosvjetni radnici i učenici sedam osnovnih i tri srednje gradiške škole, Osnovne muzičke škole “Branko Smiljanić”i Predškolske ustanove “Lepa Radić”.

Povodom školske slave Svetog Save, u svim školama upriličene su prigodne manifestacije.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!