Menu

Get Socialize

“Svi smo dio vas”

21.03.2018 750 36 Nema komentara

Description

U Gradišci je prvi put zvanično obilježen Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom. Šetnjom kroz Vidovdansku ulicu u šarenim i različitim čarapama, djeca, roditelji, učenici i građani poslali su poruku Svi smo mi dio vas.

Bojana Dobrnjac je majka četvorogodišnje djevojčice Marijane, koja ima Daunov sindrom. Kaže da život ove djece nije jednostavan, ali su oni posebni. Porodice se često suočavaju i sa predrasudama u društvu. Svaka na svoj način nastoji da olakša život djeci.

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška u saradnji sa Kulturnim centru organizovalo je obilježavanje dana posvećenog osobama sa Daunovim sindromom.

-Svagdje u svijetu 21. mart je dan Daunovog sindroma. Imamo 11 članova sa ovim sindrom. Želimo da društvo zna za ovu djecu i da im kako možemo pomognemo- rekao je Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica Gradiška.

Za djecu je priređen zabavni program u Kulturnom centru Gradiška. Direktor ove ustanove, Željko Blagojević kaže da se Dan osoba sa Daunovim sindromom obilježava u sklopu projekta Prvo međunarodno druženje djece sa posebnim potrebama u Gradišci.

Međunarodno druženje djece sa posebnim potrebama pod nazivom Svi smo mi dio vas okupiće 1700 djece, od čega je njih 300 sa Daunovim sindromom.

Društvo