Menu

Get Socialize

SVI SMO MI DIO VAS: Drugo međunarodno druženje djece sa teškoćama u razvoju

11.05.2019 1402 49 Nema komentara

Description

Više od 2 400 učesnika iz 107 gradova sa prostora bivše Jugoslavije okupilo se ovog vikenda u Donjim Podgradcima kod Gradiške da proslavi prijateljstvo, jednakost, zajedništvo. Sve to u okviru Drugog međunarodnog druženja djece sa poteškoćama u razvoju “Svi smo mi dio vas”.

Mnogi od učesnika su po drugi put na ovoj velikoj manifestaciji i, kako kažu, imaju samo lijepe uspomene na prošlogodišnje druženje. Oni kojima je ovo prva godina.. lijepe uspomene će tek stvoriti.

“Ovo je jedinstveno veliki skup. Zahvaljujem se organizatoru. Sve je prelijepo, djeca se raduju i ovo je pravi način inkluzije”, naveo je Jordan Ivanović iz Niša.

„Lijepo mi je ovdje, družimo se i upoznajem nove drugare, muzika je super, zabavno je“, rekla je Andrijana Conić, iz Niša.

180 volontera pobrinulo se da sve bude u najboljem redu, dok su za kulturno-zabavne sadržaje bila zadužena brojna kulturno-umjetnička društva, muzički sastavi, potom moto-klub „Noćni vukovi“ iz Austrije, helikopterski servis, fijakeri…

Organizatori, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška, ističu da je ovo jedna od najvećih manifestacija ovog tipa u Evropi.

Jedna od onih koji su u mnogome doprinijeli realizaciji druženja je i Milka Rajlić iz Bistrice. Ona kaže da sve što čini, čini iz čiste ljubavi.

„Želim ovoj djeci da uljepšam i uveselim jedan ili dva dana u godini, iako su im većina dana takvi, ali ovaj je nešto posebno. Voljela bih da nam se još više ljudi pridruži“, ispričala je Milka.

Velika podrška nije izostala ni od Grada Gradiška.

„Lokalna zajednica već godinama podržava udruženja sa djecom sa posebnim potrebama a nastaviće i u buduće. Njima treba dati do znanja da su dio nas, a i da smo mi dio njih“, izjavio je Milenko Pavlović, predsjednik Skupštine Grada Gradiška.

Iz Gradiške su poslane poruke ljubavi i zajedništva, uz veliku nadu da će se iduće godine, na istom mjestu okupiti u još većem broju.

Društvo