Menu

Get Socialize

Tehnička škola raspisala Konkurs za obuku operatera na CNC mašinama

10.01.2019 1550 20 Nema komentara

Description

Tehnička škola Gradiška raspisala je konkurs za upis polaznika u program za srednje stručno obrazovanje odraslih, osposobljavanje za zanimanje operater na CNC mašinama za obradu metala. Upis se u prostorijama škole vrši od drugog januara.

„Polaznici koji budu konkurisali na konkurs koji traje do 19. januara imaće obuku u trajanju od 240 časova. Zakonom je definisano da obuka mora trajati šest mjeseci. Dokumentaciju o osposobljavanju obezbjeđujemo putem Zavoda za obrazovanje odraslih i nakon polaganja završnog ipsita polaznici će imati mogućnost da u radničku knjižicu upišu da su osposobljeni za CNC operatera za obradu metala“ kaže Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Planirano je da obuka počne početkom februara. Obavljaće se u prostorijama škole uglavnom subotom, nedjeljom i u popdnevnim časovima radnim danima.

Od dokumentacije za upis polaznici u Tehničkoj školi trebaju popuniti prijavu, zatim donijeti originalnu ili ovjerenu fotokopiju diplome o završenoj srednjoj školi, izvod iz matične knjige rođenih i ovjerenu fotokopiju lične karte.

„Konkursom su definisani uslovi, znači polaznici trebaju biti punoljetni, da imaju završenu srednju školu i obavezni su prije početka obuke da dostave uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti“ kaže Tomić.

Tehnička škola Gradiška je dobila mogućnost da radi devet vrsta osposobljavanja pošto su stvoreni materijalni tehnički uslovi što je utvrdila komisija ministarstva prosvete i kulture RS.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!