Menu

Get Socialize

Tehnička škola uskoro počinje sa programima osposobljavljanja odraslih

11.09.2018 407 7 Nema komentara

Description

Tehničkoj školi u Gradišci odobreno je izvođenje programa osposobljavanja odraslih za ukupno devet različitih profila iz mašinske struke. Zavod za obrazovanje odraslih dostavio je rješenje školi, na osnovu kojeg će ova obrazovna ustanova uskoro početi sa obukom zainteresovanih kandidata.

„Mi smo i materijalno, tehnički i kadrovski spremni za izvođenje programa osposobljavanja, koje je namijenjeno odraslima koji su završili neku srednju školu. Oni će kod nas provesti nekoliko časova, uglavnom praktične nastave, te će nakon obuke biti osposobljeni za rad kao CNC programeri, CNC operateri, mehatroničari, varioci ili tapetari“, rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Tomić smatra da će osposobljavanje koristiti mnogim nezaposlenim građanima, jer su ponuđena zanimanja tražena na tršištu rada.

„Očekujemo da će najveći interes biti za CNC operatere i programere, a ta obuka će biti najduža i najviše će koštati. Dobili smo jednu CNC mašinu, uskoro ćemo nabaviti još jednu, profesori se obučavaju, te ćemo uskoro moći krenuti sa programima osposobljavanja“, istakao je Tomić.

U Tehničkoj školi očekuju da će prve obuke početi za najkasnije dva mjeseca. Sa kandidatima će raditi profesori zaposleni u Tehničkoj školi.

Društvo