Menu

Get Socialize

Teniserka Tea Kovačević iz Gradiške niže uspjehe

16.10.2018 814 10 Nema komentara

Description

Učenica trećeg razreda OŠ „Vasa Čubrilović“  Tea Kovačević iz Gradiške osvojila je prvo mjestu u Zagrebu u kategoriji djevojčica do deset godina, na otvorenom prvenstvu Hrvatske. To je još jedan značajan uspjeh ove mlade teniserke sa kojim je potvrdila svoj talenat.

U posljednje dvije godine Tea Kovačević niže uspjehe i postiže zapažene rezultate na brojnim turnirima koji su krunisani medaljama i peharima.

Ova osmogodišnja djevočica tenis je počela trenirati veoma rano kada je imala svega godinu i po dana. Od tada uz pomoć i podršku svog oca i trenera Marka Kovačevića često trenira i veoma je posvećena ovom sportu.

“Volim tenis jer imam svog tatu koji zna mnogo o tome. Naporno je i najteži mi je servis. Ja uglavnom jedem puno zdravu hranu. Podršku mi pruža moja porodica” kaže Tea Kovačević.

“Ona trenira najmanje četiri puta dnveno bez obzira da li se priprema za takmičenje. Ona je na vrhu kada je u pitanju tenis do deset godina” rekao je Marko Kovačević, trener.

Dosadašnji uspjesi rezultat su odricanja cijele porodice, a koliko se zalažu za kćerkin uspjeh pokazuju i dva teniska terena na otvorenom i zatvorenom, koja su izgradili.Za turnire se pripremaju posebnim sistemom, jer im je želja da ovaj nesvakidašnji talenta postigne zapažene rezultate kako kod nas tako i u svijetu.

“Za sada ide na takmičenja u mjesta koja su udaljena od 300 do 400 kilometara, ali kada krene na takmičenja u Argentinu, Melburn zahtjevaće dosta novčanih izdataka. Nadam se da ću uspjeti to finansijski podržati, jer želim da ostvari svoju želju i bude najbolja na svijetu” rekao je Marko Kovačević.

Kovačevići se nadaju se da će uspjeh i talenat djevojčice prepoznati svi oni koji joj mogu pomoći u njenom daljem usavršavanju i takmičenju.

Društvo