Menu

Get Socialize

„TRI JABUKE ZELENE“: Veterani KUD-a „Kolovit“ održali koncert

11.11.2019 756 42 Nema komentara

Description

Kulturno-umjetničko društvo „Kolovit“ iz Gradiške organizovalo je osmi koncert veteranskih ansambala „Tri jabuke zelene“. Grupa veterana broji 30 aktivnih članova i ovom prilikom su se, po prvi put, predstavili igrama i pjesmama iz Lijevče polja.

Senada Bešić član je „Kolovita“ cijelu deceniju. Prisjetila se svojih početaka.

„Bilo je puno želje i volje da se uspije, da se druži i putuje. Upravo smo to i ostvarili. Sve ovo je prelijepo i pozivam sve da dođu i probaju“, rekla je Bešićeva.

Pored domaćina, nastupala su i kulturno-umjetnička društva iz Obrenovca, Prijedora, Brčkog, Novog Grada i Kranja.

„Kolovit“ i Kulturno društvo „Brdo“ iz Kranja imaju saradnju duži niz godina, koja je prošle godine krunisana bratimljenjem.

„Ne prođe ni jedna godina da nemamo neku saradnju, bili to izvođači, veterani ili dječije grupe. Tako je posljednjih 15 godina. Uvijek smo radosni kada dolazimo u Gradišku. Osjećamo se kao da dolazimo svojoj kući“, ispričao je Mitar Vujinović, predsjednik KD „Brdo“ Kranj.

Predsjednik „Kolovita“, Mirko Borjanović, najavio je nastupe koji očekuju članove društva do kraja godine:„23. i 24. novembra prvi ansambl ide u Čurug kod KUD-a „Prelo“. Nakon toga od 6. do 8. decembra grupa veterana ide na Festival veterana na Zlatibor. U drugoj polovini decembra biće održan tradicionalni dječiji godišnji koncert, kojim završavamo sezonu nastupa u ovoj godini. Poslije kratke pauze, prvi ansambl započinje sa pripremama za veliki godišnji koncert , koji će biti održan u aprilu, sljedeće godine.“

Kulturno-umjetničko društvo „Kolovit“ trenutno broji 320 aktivnih članova.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!