Menu

Get Socialize

U Biblioteci oko stotinu novih naslova

08.11.2017 298 38 Nema komentara

Description

Narodna biblioteka Gradiška još jednom je obogatila knjižni fond. Na beogradskom Međunarodnom sajmu knjiga nabavljeno je oko 100 novih naslova.

Direktor Biblioteke Snježana Miljković kaže da su novi naslovi dosta traženi i da ih je već pola u rukama čitalaca. „Zanimljiva je knjiga Vladike Grigorija, zatim Vesne Dedić, Mojsilovićke, Basare takođe smo uzeli i dosta naslova o Nikoli Tesli, ima dosta knjiga i o razvoju djeteta. Uglavnom smo nastojali da to budu novi i aktuelni naslovi“ rekla je Miljkovićeva.

U ovoj godini biblioteka je obnovila fond sa 600 novih naslova, a oko 1000 knjiga je poklonjeno ustanovi. „Što se tiče aktivnosti obilježićemo 230 godina od rođenja Vuka Stefanovića Karadžića, Međunarodni dan djeteta kao i Međunarodni dan humanosti, obilježićemo i godišnjicu rođenja Vuka Draškovića, Matije Bećkovića i Dušana Radovića,a pred kraj godine bićemo učesnici manifestacije „Gradiška zima““kaže Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Iz Biblioteke podsjećaju da je radno vrijeme ustanove od 8 do 16 časova svakim radnim danom i da se u ovom zimskom periodu ne radi vikendom.

Kultura