Menu

Get Socialize

U Gornjim Podgradcima promovisana knjiga Milana Ljepojevića „Naoružavanje istinom“

08.10.2020 1436 34 Nema komentara

Description

Autor u ovoj knjizi govori o stradanju Srba u Nezavisnoj državi Hrvatskoj i falsifikatima Dejtonskog mirovnog sporazuma u praksi u BiH.

„Kozara je podnijela ogromne žrtve u Drugom svjetskom ratu i u tome se krije simbolika mjesta održavanja ove promocije. Kozara je metafora za zločin koji je ustaška NDH počinila nad srpskim narodom,ali i metafora za hrabrost i herojstvo, jer je ovdje pobijedio život“, ističe autor knjige i naglašava: „57 brutalnih načina ubijanja Srba je dovoljno da čovjek zanijemi i shvati o kakvim zvijerima i neljudima se radilo za vrijeme NDH“.

„Ove knjige ne bi bilo da nije bilo međunarodnog tima istraživača, na čelu sa Gideonom Grajfom, koji su svoja istraživanja prikazali svjetskoj javnosti kroz izložbu „Jasenovac – pravo na sjećanje”, u Ujedinjenim nacijama, 26. januara 2018. godine“,dodaje Ljepojević.

Knjiga ističe još jednu poruku, dodaje Ljepojević i pojašnjava da su Srbi u dva svjetska rata bili saveznici SAD-a, Velike Britanije i Francuske i podnijeli velike žrtve, a 90-tih godina od istih tih saveznika su politički i medijski satanizovani, a na kraju i bombardovani 1995. i 1999. godine.

„Knjiga pokazuje kontinuitet borbe za istinu srpskog naroda, počev od Drugog svjetskog rata, a zatim i devedesetih godina, gdje je srpski narod ponovo bio izložen strašnim zločinima“, ističe Milorad Kojić,  direktor republičkog Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, i recenzent knjige.

„Poznavati istinu o prošlosti i sadašnjosti, ali i budućnosti, je najjače oružje kojim Srbi mogu da raspolažu i to je najveća vrijednost ove knjige“, zaključuje recenzent Saša Mićin.

„Deseta knjiga autora Milana Ljepojevića je promocija istine koja je od ključnog značaja za srpski narod i putokaz za budućnost“, ističe  gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Promociji knjige „Naoružavanje istinom“, pored ostalih, prisustvovali su ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, potpredsjednik republičkog i predsjednik gradskog parlamenta, Denis Šulić i Milenko Pavlović, predstavnici SUBNOR-a Gradiška, te zvaničnici pojedinih susjednih opština.

Uncategorized