Menu

Get Socialize

U Gradišci obilježen Dan boraca i Boračke organizacije Republike Srpske

14.02.2019 764 17 Nema komentara

Description

Služenjem pomen parastosa, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje u Gradišci obilježen je Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i Dan Boračke organizacije Republike Srpske.

„Danas smo se sjetili svih onih koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku. Njih je iz Gradiške 612, čija su imena upisana na spomeniku. U zadnje četiri godine, od 2015. kada je izgrađeno ovo spomen-obilježje, napravili smo spisak poginulih boraca. Zatim smo 2012. godine izgradili spomen-ploče sa ispisanim imenima poginulih boraca. Ove godine će biti urađena monografija sa njihovim fotografijama – sve u cilju da se njihovo ime i djelo nikada ne zaboravi“, rekao je Zoran Lazić, predsjednik Boračke organizacije opštine Gradiška.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, čestitao je borcima Republike Srpske njihov dan, naglasivši da Opština Gradiška nastoji da bude podrška i oslonac onima koji su stvarali Republiku Srpsku: „Lokalna uprava se trudi, u skladu sa svojim mogućnostima, da podrži rad svih boračkih organizacija na prostoru opštine Gradiška za šta izdvajamo oko 136 000 KM, na godišnjem nivou. Za socijalno zbrinjavanje i zaštitu boračke populacije izdvajamo oko 290 000 KM.“

Vijence na Centralno spomen-obilježje položili su predstavnici opštinske Boračke organizacije, Opštine Gradiška, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila opštine Gradiška. Zatim, predstavnici Lake pješadijske brigade Gradiška, 19. srbobranske i 16. krajiške motorizovane brigade, Policijske uprave Gradiška, te predstavnici političkih stranaka.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!