Menu

Get Socialize

U Gradišci obilježen Međunarodni dan muzeja

18.05.2018 447 11 Nema komentara

Description

Posjetom učenika gradiških  osnovnih i srednjih škola Zavičajni muzej obilježio je Međunarodni dan muzeja, 18. maj. Osnovcima i srednjoškolcima predstavljen je projekat „Dušan Subotić-prota stradalnik“.

„Izložba je lijep primjer medijske interakcije sa posjetiocima. Izložbu pored knjige prati film i podizanje biste proti Subotiću“ rekao je Bojan Vujčić, kustos Zavičajnog muzeja Gradiška.

„Svake godine od kada se obilježava Dan muzeja Međunarodni muzejski savjet donosi odluku da se posjetiocima ponudi nešto novo. Danas je težnja na tome da se preko medija, interneta i drugih sadražaj privuku novi posjetioci“ kažu u Zavičajnom muzeju.

Gradiški gimnazijalci i profesori kažu da im ovakve posjete mnogo znače. Smatramo da svako treba doći pogledati sadržaje koje nudi Muzej,a ova izložba je posebno značajna za građane Gradiške.

Ovom prilikom učenici su obišli i nedavno otkrivenu bistu prote Dušana Subotića, te su se upoznali sa istorijskim značajem ostalih  spomen obilježja koji se nalaze u gradiškom Spomen parku.

Društvo