Menu

Get Socialize

U Gradišci obilježena slava Boračke organizacije RS

08.11.2019 619 19 Nema komentara

Description

Kod Centralnog spomen obilježja u Gradišci služen je parastos i položeni su vijenci povodom obilježavanja krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdana.

Ovaj dan je prilika da se zahvalimo svima onima koji su se borili i stvorili Republiku Srpsku, naglasio je prvi čovjek Gradiške.

„Odavde možemo poslati poruka da, i danas kada je Republika Srpska pred velikim izazovima i pritiscima, treba da budemo jedinstveni. Ako ni zbog čega drugog onda zbog ljudi koji su svoje najvrijednije ugradili u našu Republiku. Gradska uprava u saradnji sa Vladom RS mora da vodi računa o pripadnicima boračke populacije, o porodicama poginulih boraca, njihovoj djeci“, rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška, Milovan Gagić, naveo je da je polaganju vijenaca prethodila liturgija u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice, a da je tradicionalno poslije uslijedio slavski ručak: „Želimo da boračka organizacija u saradnji sa svim institucijama još više radi na poboljšanju statusa naših saboraca.“

Vijence na spomen obilježje položili su predstavnici Gradske boračke organizacije, Grada Gradiška, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca, zatim predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida, SUBNOR-a, Policijske uprave Gradiška, i drugi.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!