Menu

Get Socialize

U Gradišci održan sastanak grupe Štaba za vanredne situacije

11.05.2019 393 19 Nema komentara

Description

Zbog najavljenih obilnih kišnih padavina i mogućnosti pojave većih količina površinskih i podzemnih voda u Gradišci je održan radni sastanak grupe Štaba za vanredne situacije. Na sastanku je bilo riječ o prevetivnim mjerema koje je potrebno preduzeti kako bi se smanjile moguće štete usljed velikih oborina koje su najavljene.

“Danas ćemo intervenisti na kanalu u selu Lužani gdje imamo tri žablja poklopca koja propuštaju I intervenciju na kanalu Ljevčanica u Kočićevu” rekao je Slobodan Knežević, šef Odsjeka Civilne zaštite Gradiška.

Iz KP “Vodovod” kažu da su u cilju preventive angažovali sva operativna materijalno tehnička sredstava.

Ukoliko dođe do padavina kakve su porgnozirane naš zadatka je da što brže, efikasnije i bolje pomognemo stanovništvu da to prebrodi rečeno je na ovom sastanku, na kome se govorilo i o kanalskoj mreži.

“Ono što je bilo zapušteno nije sve očišćeno ali su glavni primarni kanali u funkciji” rekao je Branislav Savić, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove grada Gradiška.

“Stanovništvo treba da se bazira na samozaštiti I da zaštiti imovinu. Od ponedjeljka će biti u funkciji telefon 121 da se građani mogu javiti u sluičaju nekih neprilika” rekao je Slobodan Knežević, šef Odsjeka Civilne zaštite Gradiška.

Iz Civilne zaštite Gradška preporučili su građanima da na vrijeme  preduzmu sve aktivnosti u skladu sa mogućnostima, kako bi bile izbjegnute štete većih razmjera.

Uncategorized