Menu

Get Socialize

U Gradišci otvoren Centar za istraživanje i razvoj u drvoprerađivačkoj industriji

26.02.2021 1448 48 Nema komentara

Description

Centra za istraživanje i razvoj u drvoprerađivačkoj industriji u Gradišci svečano je otvoren.

Cilj je stvaranje uslova za unapređenje poslovanja drvoprerađivačkih kompanija koje posluju na području ovog grada, ali i Srpca, Laktaša i Kozarske Dubice. Centar je otvoren u okviru projekta „Gradiška grad drveta“ koji realizuju Gradska uprava u saradnji sa Tehničkom školom Gradiška i gradiškim preduzećem za proizvodnju stolova i stolica “Bor”.

„Gradska uprava je prepoznala da su našoj drvnoj industriji neophodni novi proizvodi, tehnologije i unapređenja“ rekao je nakon otvaranja gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić. On je istakao da žele kompanijama da približe tehnologije koje su već prisutne u Evropskoj uniji, da se razvijamo i pružimo šansu, te bolje uslove mladim ljudima da ostanu na ovim prostorima

Šef Regionalne kancelarije Delegacije EU u Banjaluci Stefano Donati kaže da bi Centar  trebao pomoći lokalnim preduzećima iz pomenuta četiri grada da postanu konkurentniji na domaćem i međunarodnom tržištu. On se nada se da će novootvoreni centar biti dobro iskorišten od strane lokalnih malih i srednjih preduzeća.

Stefano Donati, šef Regionalne kancelarije Delegacije EU u Banjaluci

Ova projekat podržao je i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević. On je rekao da će ovakav model pokušati primjeniti I u drugim regijama u RS.

Otvaranju Centra za istraživanje i razvoj u drvoprerađivačkoj industriji u Gradišci prisustvovao je i ministar privrede i preduzetništva u Vladi RS Vjekoslav Petričević.

Uncategorized