Menu

Get Socialize

U Gradišci premijerno izvedena predstava „Kumovanje, ludom radovanje“

21.09.2017 576 56 Nema komentara

Description

Publika, koja je u Kulturnom centru pogledala novu predstavu „Grad pozorišta“ iz Gradiške, imala je samo pozitivne komentare.

„Jako sam zadovoljan predstavom, došao sam iz Banjaluke da je pogledam“, „Super je predstava, jako zanimljiva“, pričaju posjetioci Kulturnog centra.

„Kumovanje, ludom radovanje“ deveta je profesionalna predstava „Grad pozorišta“ iz Gradiške. Ova komedija rađena je prema tekstovima Ivana Panića: „Kume, izgore ti…“ i „Deset godina poslije“, a u režiji Zlatana Vidovića. Glumci ističu da su, nakon višemjesečnog rada na predstavi, zadovoljni dobro odrađenom premijerom u matičnoj opštini.

„Napravili smo jednu univerzalnu priču o dva kuma, od kojih se jedan snašao u modernom vremenu, a drugi nije. Ovakvi događaji dio su svakodnevice i na našim prostorima i šire. U svakom slučaju, to je slika današnjice u kapitalističkom sistemu“, naglasio je Draško Vidović, glumac i direktor „Grad pozorišta“ Gradiška.

„Ovo je jedna duo drama, koja je veoma komplikovana jer učestvuju samo dva glumca i veoma je važno njihovo međusobno povjerenje. Oba lika su veoma kompleksna. To su dva životna čovjeka, koji se poznaju od djetinjstva, ali su im se kasnije putevi razišli. Morali smo se potruditi da poruku predstave dočaramo publici“, rekao je Admir Mešić, glumac „Grad pozorišta“ Gradiška.

Predstavu „Kumovanje, ludom radovanje“, pored Kulturnog centra i brojnih sponzora, podržali su i Ministarstvo prosvjete i kulture RS  i opština Gradiška.

„Naše „Grad pozorište“ će uvijek imati podršku lokalne uprave, jer građani zaslužuju da imaju pravo pozorište. Nastojaćemo da od naredne godine „Grad pozorište“ postane javna ustanova, koja će biti finansirana iz budžeta opštine“, rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Predstava „Kumovanje, ludom radovanje“ premijerno je izvedena u okviru  manifestacije „Gradiška jesen 2017“. Građani Gradiške, koji su propustili premijeru, ovaj komad moći će pogledati u repriznom terminu, 5. oktobra u 20 h u gradiškom Kulturnom centru.

Glumci „Grad pozorišta“ iz Gradiške predstavu planiraju izvesti i pred Banjalučanima u novembru u Narodnom pozorištu RS.

Kultura
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!