Menu

Get Socialize

U Gradišci raznovrsna ponuda poklona za Dan žena

07.03.2018 738 30 Nema komentara

Description

U Gradišci je sve spremno za Međunarodni dan žena, 8. mart. Vidovdanska ulica prepuna je različitih vrsta cvijeća. Prodavci kažu da prodaja dobro ide.

„Ruže su 3 marke, karanfili 1,5 KM, primula je 4 KM, palme su 5 KM, ciklame su 6, a papučice 4 marke. Kupuju i mladi i stari, ali više muškarci nego žene“, priča prodavac Zdravka Vujičić.

Mnogi Gradiščani danas su razgledali šarene izloge u potrazi za osmomartovskim poklonom. Na kraju se uglavnom odlučuju za cvijeće, jer se većina pripadnica ljepšeg pola upravo cvijeću najviše obraduje.

„Biću kod kuće za 8. mart. Najviše se obradujem cvijeću“, „Kupiću cvijeće suprugi, snahi i unukama“, „Ponuda je dobra, nisam još odlučio šta da kupim“, kažu građani koje smo anketirali.

Pored cvijeća, u ponudi su i različiti dekorativni predmeti, kozmetika i drugo. Dajana Janković, student biologije, prodaje dekorativni keks, koji sama proizvodi. Cijene se uglavnom kreću od 2 do 10 KM.

„Pravim dekorativne keksiće već godinu i po. Imam svoju Facebook stranicu preko koje primam narudžbe. I prošle godine sam prodavala ovdje u gradu, pa sam došla i ove da pokažem ljudima nešto novo i drugačije. Zadovoljna sam prodajom“, kaže Dajana.

Svi oni koji još uvijek nisu odabrali poklon za 8. mart ne treba da brinu. Mogu to učiniti i sutra, na Međunarodni dan žena. Izbora svakako ima.

Društvo