Menu

Get Socialize

U Gradišci registracija učesnika 12. “Šetnje za ozdravljenje”

31.08.2019 258 12 Nema komentara

Description

Udruženje žena oboljelih od raka dojke “Narcis” Gradiška organizovalo je registraciju građana koji žele da prisustvuju 12. humanitarnoj akciji “Šetnja za ozdravljenje” u Sarajevu. Ove godine očekuje se više od 9 000 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će 29. septembra i ove godine slaviti život.

„Ova šetnja ima osnovni cilj a to je buđenje svijesti kod žena radi ranog otkrivanja tumora dojke, jer što se ranije otkrije veća je mogućnost izliječenja. „Šetnja za ozdravljenje“ će se održati u 140 gradova Evrope, a po prvi put i u Beogradu“, navela je Svjetlana Kragulj, predsjednik Udruženja žena oboljelih od raka dojke “Narcis” Gradiška.

Cijena registracije je 10 KM i na taj način se ostvaruje pravo učešća na ovom jedinstvenom događaju.

“Prikupljena sredstva su namijenjena za nabavku poklon paketa za novooperisane žene i za besplatne mamografske preglede”, objasnila je Dobrila Dejanović, član Udruženja žena oboljelih od raka dojke “Narcis” Gradiška.

Iz Udruženja “Narcis” navode da se svijest o redovnim pregledima i važnosti ranog otkrivanja raka dojke sa godinama povećava.

“Razlog je taj što je karcinom dojke sve rasprostranjeniji, nažalost, i obolijevaju sve mlađe žene. Trudimo se da edukativnim predavanjima što više budimo svijest o ovoj temi”, rekla je Kraguljeva.

Udruženje “Narcis” je osnovano 1. juna 2006. godine i dio je udruženja “Thin pink”, koje čine 24 organizacije iz BiH.

Društvo