Menu

Get Socialize

U Gradišci upriličeno veče klarineta i klavira

08.06.2018 914 21 Nema komentara

Description

U Zavičajnom muzeju Gradiška održan je koncert klarinetiste Dejana Trkulje, uz klavirsku pratnju Dunje Janković. Dejan Trkulja je profesor klarineta na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Pred Gradiščanima je izveo kompozicije poznatih svjetskih kompozitora.

„Na programu su kompozicije Bramsa, Pulanka, i Bele Kovača. Kompozicije imaju različite motive i nadam se da će se publici dopasti“, rekao je Trkulja.

Trkulja kaže da je klasičnu muziku zavolio u djetinstvu, a za klarinet se odlučio kada je upisao osnovnu muzičku školu. Ovaj instrument od naredne školske godine moći će da izučavaju i učenici Osnovne muzičke škole „Branko Smiljanić“ u Gradišci. Trkulja je izrazio nadu da će se zvuk klarineta svidjeti mnogim mališanima.

„Želja mi je da promovišem taj instrument, to je moj poziv i moja ljubav. Inače, smatram da se u medijima premalo promoviše klasična muzika“, istakao je Trkulja.

Koncert klarineta i klavira u izvođenju Dejana Trkulje i Dunje Janković organizovali su Osnovna muzička škola „Branko Smiljanić“ i Zavičajni muzej u Gradišci.

Kultura