Menu

Get Socialize

U Gradišci zatvoreni ugostiteljski objekti, korona virus još nije potvrđen

16.03.2020 677 12 Nema komentara

Description

U Gradišci je 130 osoba, u ovom momentu bez simptoma, u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom, nema potvrđenih slučajeva oboljelih od virusa korona, a do kraja dana se očekuju rezultiti testiranja za tri pacijenta. To je presjek trenutne epidemiološke situacije u Gradišci.

Ovaj izvještaj je prezentovan na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Gradišci na kojoj je donesen i set novih mjera, u skladu sa naredbama koje dolaze sa nivoa Vlade RS i mjerama koje je uveo grad Banja luka.

Do 23. marta, zabranjen je rad ugostiteljskim objektima, uslužno – zanatskim djelatnostima, poput frizerskih salona i salona za uljepšavanje, a ograničava se rad trgovinama sa prehranom i robom široke potrošnje radnim danima i subotom do 18 časova, a nedjeljom do 14 časova.

Novu organizaciju rada od sutra primjenjuju Dom zdravlja i Bolnica u Gradišci. U izdvojenim traktovima će pratiti zdravstveno stanje lica koja moraju biti izolovana, od drugih redovnih poslova. Odgođeni su svi operativni zahvati i dijagnostičke procedure koje nisu hitne.

Sve javne ustanove, preduzeća i službe nesmetano rade, ali sa redukovanim brojem službenika.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na sve građane da maksimalno poštuju mjere prevencije i da se bez prijeke potrebe ne izlažu kontaktima sa drugim licima. Također, sva lica koja dolaze iz inostranstva se moraju javiti nadležnom porodičnom ljekaru na broj 051/826-745 i biti u kućnoj izolaciji.

Gradski inspektori, u saradnji sa Domom zdravlja, vršiće nadzor i kontrolu lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji, ali će biti potrebno da se broj lica koja vrše nadzor poveća, jer se svakodnevno povećava i broj lica koja moraju biti izolovana.

Posebno se skreće pažnja licima iznad 65 godina sa hroničnim oboljenjima da ne izlaze iz svojih domova.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!