Menu

Get Socialize

U gradiškom azilu trenutno smješteno 48 pasa

26.11.2020 1803 51 Nema komentara

Description

U sastavu Komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” u Gradišci postoji privremeni azil za pse, u kojem je trenutno smješteno 48 pasa. Direktor ovog preduzeća Željko Bilbija kaže da je ova problematika veoma kompleksna, te da je u toku godinu izvršeno 140 sterilizacija i kastracija i 15 autanazija koje su rađene radi bolesti, te radi povreda u saobraćajnim nezgodama,a sve po procjeni veterinar.

„U toku godine udomljeno je 12 pasa. U ovom vremenu zna se pojaviti više pasa lutalica. Čak smo obavjestili inspekciju i komunalnu policiju da nam dovoze pse iz drugih opština, a mi pokrivamo samo područje našeg grada. Iako imamo saradnju sa aerodromom i kod njih odemo ukoliko se pojavi neki pas lutalica.Najveći problem stvaraju vlasnički psi“ kaže Blbija.

Najviše pasa ima na mjestima gdje niko ne radi gdje su zapušteni prostori, objekti.

„Problem je što zbog bolesti ne možemo ovdje primati štence. Imamo dosta intervencija oko uginulih pasa i mačaka na putu.Građani mogu da se jave na telefon Gradske čistoće, i putem nevladine organizacije mogu da izvrše besplatnu obradu pasa, kastraciju, vakcinaciju i ostalo da sve pse stavimo pod kontrolu“ rekao je Željko Bilbija.

Svi građani će morati za svog ljubimca da imaju određenu dokumentaciju.

Uncategorized